המכון לדיאטה קלינית

המכון לדיאטה קלינית

היחידה לתזונה ודיאטה אחראית על תחום הטיפול התזונתי במרכז רפואי שיקומי רעות. צוות היחידה פועל כדי להתאים לכל מטופל תזונה שמתאימה למצבו, ונדרשת כדי לתמוך ולייעל את מכלול הטיפולים המוענקים לו. היחידה משתפת פעולה עם הצוותים הטיפוליים בכל שאר היחידות והמחלקות, מתוך הבנה כי מצב תזונתי תקין משפר את התגובה לטיפול ואת איכות חייו של המטופל, ועשוי אף לקצר את זמן האשפוז.

בנוסף לכך, היחידה אחראית על התפריט המוגש לכלל מטופלי בית החולים, בהתאם לדרישות משרד הבריאות, ועל מטבח הדיאטה המספק למטופלים מזונות מיוחדים ותוספי מזון נדרשים.

 
ענת דימנטמןמנהלת היחידה לתזונה ודיאטה:
גב' ענת דימנטמן
בעלת תואר ראשון (B.Sc) בתזונה קלינית ותואר שני (MHA) בניהול מערכות בריאות
המכון לתזונה ודיאטה:
קביעת תורים בתאום מראש בטלפון :
03-
6383771

המכון לתזונה ודיאטה
טלפון - 03-6383676
מיקום - בניין חדש קומה ראשונה מימין למעליות
ימי פעילות: ימים א-ה'


מזכירות המרכז הרפואי:
טלפון- 03-6383666
פקס- 03-6383649
מיקום- קומת כניסה בניין חדש

במי אנחנו מטפלים?

היחידה לתזונה ודיאטה מטפלת בכל המטופלים המאושפזים במרכז : תינוקות, ילדים, צעירים, קשישים, חולים מונשמים, משתקמים, חולי דיאליזה, אנשים הסובלים מתסמונת כאב כרונית ועוד. בנוסף מטפל הצוות באנשים המגיעים לטיפול אמבולטורי במרכז לאשפוז יום, וזקוקים לייעוץ ומעקב תזונתי.

הפעילות

היחידה אחראית על כל תחום התזונה במרכז הרפואי, ומספקת את השירותים הבאים: 

  • איתור מצבים של סיכון תזונתי, באמצעות הערכת מצבו התזונתי של כל מטופל עם אשפוזו, ומעקב בפרקי זמן קבועים

  • מעקב שוטף אחר חולים במצב של סיכון תזונתי, באמצעות מדדים פיזיולוגיים וקליניים, משקל ובדיקות מעבדה

  • תמיכה תזונתית לחולים שמצבם התזונתי מתדרדר

  • טיפול תזונתי אמבולטורי במסגרת אשפוז יום

  • אחריות על תפריט בית החולים ופעילות מטבח הדיאטה

הטיפול

הטיפולים התזונתיים מותאמים לצורכיהם של מטופלים במצבים שונים: 

  • משתקמים – שיחת היכרות עם כל מטופל חדש כדי לאתר מצבי סיכון תזונתי ולטפל בהם, התאמת תפריטים למחלות כרוניות ומצבים רפואיים משתנים, ליווי תזונתי מותאם להשגת מטרות הטיפול השיקומי

  • מונשמים – מערך הזנה יומי המותאם לצרכים הפיזיים של פעולת ההנשמה ולתהליך הגמילה מהנשמה

  • ילדים - טיפול המתייחס לעקומות הגדילה: התאמת ההזנה כדי לשפר את סיכוייו של כל ילד לגדילה תקינה, ניטור תכוף של המדדים השונים, ומניעת סיבוכים העלולים להיווצר בזמן הגדילה

  • מטופלים במצב סיעודי מורכב – קביעת שיטת וסוג הזנה המתאימים למצב החולה, ומעקב קבוע אחר כל מטופל לכל אורך האשפוז

  • מטופלים עם הפרעות בליעה – אבחון וטיפול בשיתוף עם היחידה להפרעות בתקשורת, והזנה בהתאם ליכולות המטופל – ממזון מוצק, דייסתי או נוזלי ועד להזנה ישירות למערכת העיכול

  • מטופלים באשפוז יום - מפגשים פרטניים לפי הצורך, לטיפול בתוצאים תזונתיים של המצב הרפואי ובתופעות לוואי של טיפול תרופתי נוגד כאב

פעילות מחקרית ואקדמית

צוות היחידה מבצע מחקרים ומפרסם עבודות מחקר ותיאורי מקרה בכתבי עת מקצועיים. היחידה מקיימת כנסים וסדנאות, מדריכה צוותים רפואיים פנימיים וחיצוניים, ומשמשת כמרכז הדרכה לסטודנטים המתמחים בתחום הגריאטרי במסגרת ההכשרה המקצועית בתזונה בישראל. כמו כן מעניקה היחידה ליווי מקצועי למוסדות גריאטריים בנושאי תזונה ודיאטה.

הצוות

  • ענת דימנטמן – מנהלת היחידה. בעלת תואר ראשון (B.Sc) בתזונה קלינית ותואר שני (MHA) בניהול מערכות בריאות. מרצה במסגרות שונות על מגוון נושאים: טיפול תזונתי בגריאטריה, מטופלים ארוכי טווח, הנשמה כרונית והפרעות בליעה. משתתפת בפורומים שונים של האגף לתזונה בגריאטריה במשרד הבריאות, שמטרתם לקבוע נהלים ופרוטוקולי טיפול בתחומים השונים.
7 דיאטניות קליניות מוסמכות, בעלות תוארB.Sc  בתזונה קלינית ורישיון מטעם משרד הבריאות:
  • אפרת גפני-פורוין – סגנית מנהלת היחידה. אחראית על תחומי האדמיניסטרציה והמטבח, ומרכזת את הדרכות הסטודנטים. מומחית בטיפול בהפרעות אכילה
  • שי-לי ויגנפלד – אחראית תחום ילדים ודיאליזה. מומחית בטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים
  • שירה פולישוק – מומחית בתחומי ההנשמה הכרונית, השיקום והסוכרת
  • עדי נידם – מומחית לגריאטריה שיקומית
  • ראומה קורץ – מומחית בתחומי ההנשמה הכרונית והגריאטריה
  • בת אל רצון – מומחית בתחומי השיקום והטיפול בנפגעי ראש
  • סוסנה סוכר – מומחית בתחומי השיקום, הילדים והנפרולוגיה

לכל הדיאטניות ביחידה יש ידע נרחב וניסיון רב בטיפול בחולים מורכבים כרוניים ובמשתקמים. הן משתתפות בכנסים, בהשתלמויות ובימי עיון, ומיישמות חידושים מקצועיים בעבודתן היומיומית.