המכון המחודש לטיפול בהפרעות אכילה בבית חולים שיקומי רעות ת”א מציע מספר מסגרות טיפול שנועדו לסייע למטופלים לסגל הרגלי אכילה חדשים ולשפר את התפקוד בהיבטי החיים השונים.
במכון מועסקות מומחיות ונשות מקצוע בעלות ניסיון רב שנים בטיפול באוכלוסייה הסובלת מהפרעות אכילה, ובהן פסיכולוגיות קליניות ושיקומיות, דיאטניות קליניות, מטפלות קבוצתיות, מדריכות הורים, מדריכות משפחה ופסיכיאטר. הצוות לוקח חלק פעיל בהכשרת אנשי מקצוע, במעורבות בפרויקטים בקהילה כמו גם במחקר ובקשר עם האקדמיה.
המכון מתמחה בטיפול ובשיקום מטופלים הסובלים מהפרעות אכילה: אנורקסיה, בולימיה והפרעת אכילה כפייתית. כמו כן במכון ניתן טיפול וליווי לאנשים המתמודדים עם השמנת יתר, לפני ניתוחים בריאטריים (קיצור קיבה) ואחריהם.
המכון מציע מסגרות שונות לטיפול הכוללות- טיפול יום אינטנסיבי, טיפול מרפאתי, טיפול משפחתי המיועד לכל בני המשפחה המתמודדים עם בן או בת משפחה הסובלים מהפרעת אכילה ומסגרת של הדרכות הורים להתמודדות עם ילד הסובל מהפרעות אכילה.
המסגרת החדשה שפותחה במכון- מסגרת טיפול יום, מיועדת לבני 18 ומעלה ומציעה מעטפת רב מקצועית של חמישה ימי טיפול בשבוע במשך 6 שעות ביום. הטיפולים במסגרת זו כוללים: טיפול תזונתי, מעקב וליווי צמוד של אחות לאורך כל תקופת הטיפול, טיפול פסיכיאטרי, פסיכולוג, טיפולים קבוצתיים (אמנות, פסיכודרמה, טיפול קוגניטיבי התנהגותי) וליווי של צוות חונכות. הטיפול כולל שתי ארוחות ביום, כאשר לכל מטופל נבנה תפריט מגוון הכולל את כל אבות המזון ומותאם לתהליך שינוי הרגלי האכילה. הארוחות מתקיימות יחד עם הצוות המטפל.
אמיר צנדקוביץ, מנהל המערך לפסיכולוגיה שיקומית והמכון לטיפול בהפרעות אכילה בבית החולים: “הפרעת אכילה מאופיינת בכך שהרגלי האכילה יוצאים משליטה ומסכנים את בריאות האדם. מטרות הטיפול השיקומי הן יצירת הרגלי אכילה חדשים וסיוע למטופלים ולמטופלות לתפקד באופן המיטבי האפשרי. תפיסת העבודה, שהוכחה כמוצלחת, משלבת טיפול המשפר את התפקוד במובן התזונתי, הרגשי, הקוגניטיבי וההתנהגותי”.