מעל 60 שנים, שאנו ברעות מובילים את מטופלינו יום־יום, צעד־צעד
במסע השיקום הפתלתל אל עבר חייהם החדשים.
ולמרות ששזורים בו רגעי כאב, חרדה ופחד
יש בו גם אינסוף רגעי קסם של ניצחונות קטנים ומרחיבי לב
אשר מעניקים את התקווה והכח להמשיך לנוע קדימה לעבר חלומות חדשים.
עבורנו זו זכות גדולה להאיר לכם ולבני משפחותיכם את הדרך ולדחוף אתכם קדימה אל עבר המטרה – רחוקה ככל שתהיה,
נחושים למול האתגרים – להעניק לכם סביבת שיקום אופטימלית ומעצימה,
לשלב כוחות עם אנשי המקצוע הטובים ביותר במסירות אינסופית,
ולעשות שימוש יצירתי בטכנולוגיות ובכלים המתקדמים שברשותנו,
כדי לגלות עוד דרך, עוד זווית, עוד גישה, שתקדם אתכם למטרה
ותאפשר לכם להמשיך לכוון הכי גבוה שאפשר
וביחד, להצליח לאתגר את הבלתי אפשרי,
בכל יום מחדש.
רעות תל־אביב בית חולים שיקומי הינו בית חולים ציבורי אוניברסיטאי, המסונף באופן מלא לפקולטה למדעי הרפואה והבריאות באוניברסיטת תל אביב, ובבעלות עמותת “רעות” שהינה מהעמותות הוותיקות בישראל. בית החולים מעניק שירותים בתחום השיקום והגריאטריה והינו הגדול מסוגו בישראל.
בבית החולים 12 מחלקות בהן כ-356 מיטות אשפוז ומגוון מרפאות ומכונים. השילוב הייחודי של תחומי השיקום והגריאטריה בבית החולים, מאפשר טיפול שלם תחת קורת גג אחת גם בחולים מורכבים וקשים ביותר (בהם מטופלים מונשמים, חולים הזקוקים לדיאליזה ועוד). לבית החולים הסדר עם כל קופות החולים, ביטוח לאומי, צה”ל ואגף השיקום של משרד הבטחון וחברות ביטוח. בית החולים אינו נתמך על ידי המדינה, מממן את פעילותו מהתחייבויות קופות החולים ומבטחים אחרים ומממן את פיתוחו מתרומות בלבד.
חזון בית החולים
פעילות בית החולים נשענת על שלושה יסודות מרכזיים: 1. הצבת המטופל ומשפחתו במרכז מתוך הכרה כי סגל בית החולים מטפל באדם ולא רק במחלה. התייחסות הוליסטית, רב מקצועית ובינתחומית היא הכרחית בעת ההתמודדות עם המצבים המורכבים בהם נמצאים המטופלים וההשלכות הנגזרות מכך על סביבתם הקרובה; 2. מצוינות מקצועית (איכות בטיפול ובשירות, פיתוח הסגל, הוראה אקדמית, מחקר ופיתוח, שילוב טכנולוגיות מתקדמות); 3. איתנות כלכלית.
על פי חזון בית החולים: “בית החולים רעות תל־אביב הינו בית חולים שיקומי מוביל המושתת על אהבת האדם ומצוינות מקצועית. צוות המרכז מחויב לטיפול איכותי ומסור במטופל ובמשפחתו, ליוזמה וחדשנות, למחקר והוראה אקדמית ולשיתוף עם שירותי הרפואה והרווחה בקהילה”.
הקמת בית החולים
בית החולים הוקם בשנת 1961 בשכונת יד אליהו בתל אביב, על ידי עמותת “רעות”, שנקראה באותה עת ‘שירות נשים סוציאלי’. בית החולים, שנקרא בראשית דרכו ‘בית מרפא ע”ש ליכטנשטדטר’, כלל בשעתו 44 מיטות. הוא נועד לטפל בחולים כרוניים וסיעודיים, רובם קשישים ניצולי שואה, והיה היחיד מסוגו בישראל. עם הדרישה הגוברת לשירותיו החיוניים, בית החולים הרחיב ופיתח בהדרגה ובהתמדה את שירותיו. כיום הוא מציע כ-356 מיטות אשפוז בתחומי השיקום והגריאטריה.
לאורך שנותיו ניהלו את בית החולים:
ד”ר הנס וולין
ד”ר זאב ירמולוביץ
ד”ר נחמן וילנסקי (1999-1974)
ד”ר יפה לרמן (2004-1999)
ד”ר ניסים אוחנה (2014-2004)
ד”ר דב אלבוקרק (2014 – 2020)
ד”ר אורית שטיין רייזנר (2020- )
גישה שיקומית כראיית עולם רפואית
שירותי השיקום הם לב לבו של בית חולים רעות תל-אביב ובזכות איכותם הגבוהה נודע בית החולים. הגישה המובילה בכלל השירותים הרפואיים ברעות, האשפוזיים והמרפאתיים, מתמקדת במימוש הפוטנציאל השיקומי של המטופל וחזרתו לתפקוד מיטבי בכל התחומים: פיזי, חברתי, רגשי, ותעסוקתי. הצוות הרפואי אינו מסתפק בקידום מדדים רפואיים לערכים תקינים ככל האפשר. למדדים רפואיים מסוג זה ערך מוגבל באם המטופל אינו מתפקד ובעל ערך עצמי ירוד. לכל מטופל “נתפרת” תכנית טיפול פרטנית בהתאם למצבו הרפואי ולצרכיו מתוך ראייה כוללנית המערבת את כל צוות הטיפול ביחד עם המטופל. התהליך הרפואי מובל על ידי רופאי שיקום, רופאים גריאטרים, רופאים מומחים בשיכוך כאב ומטפלים מתחומי: פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פסיכולוגיה שיקומית, תזונה ודיאטה, עבודה סוציאלית, תעסוקה טיפולית, גינון טיפולי, טיפול באומנות, טיפול במחול ודרמה, רפואה משלימה ועוד. גישה זו הוכיחה את עצמה ברעות, גם בתהליכי שיקום נשימתי, בטיפול בכאב ממושך ובהפרעות אכילה, והיא מובילה להעצמת המטופלים ולהצלחה הרפואית.
שילוב טכנולוגיות מתקדמות וחדשנות בתהליך השיקומי
לשילוב טכנולוגיות מתקדמות ערך רב בטיפול השיקומי. טיפול בטכנולוגיות, לצד עבודה פרטנית “Hands on” של מטפל ממקצועות הבריאות, מסייע ברתימת המטופל ובהעלאת המוטיבציה לטיפול.
מכון רעות למחקר ופיתוח וסגל בית החולים שותפים בפיתוח חדשנות טכנולוגית ביחד עם חברות טכנולוגיה ישראליות מובילות. הדבר מאפשר שילוב נרחב ומוקדם של טכנולוגיות מתקדמות בתהליך הטיפול במטופלי בית החולים (באשפוז ובמרפאות).
שירותי האשפוז בבית החולים
המאושפזים מגיעים אל בית החולים לאחר הטיפול האקוטי מציל החיים בבית החולים הכללי (מחלקות טיפול נמרץ, נוירולוגיה, אורתופדיה, פנימית ועוד).
שירותי האשפוז בבית החולים כוללים:
- חטיבה לשיקום כללי
- מחלקה לשיקום נפגעי ראש
- חטיבה לשיקום גריאטרי
- חטיבה לשיקום נשימתי
- מערך ילדים
- יחידה לפיזיותרפיה
- יחידה לריפוי בעיסוק
- יחידה לטיפול בהפרעות תקשורת
- מערך לפסיכולוגיה שיקומית
- יחידה לתזונה ודיאטה
- שירות סוציאלי
- סיעוד
- היחידה לרצף טיפול
- מסגרת חינוכית
שירותי מרפאות ומכונים
- אשפוז יום שיקומי
- מכון כאב
- המכון לטיפול בהפרעות אכילה
- מרכז לבריאות מינית
- מרפאה לרפואה משלימה שיקומית
- מרפאה בין תחומית לטיפול בקנביס רפואי
- מרפאת ספסטיות
- מרפאת קלינאות תקשורת
- מרפאת ריפוי בעיסוק
- מרפאת פיזיותרפיה
- מכון ריפוי בעיסוק להערכה ושיקום נהיגה
- מרפאה לרפואה משלימה שיקומית
- מכון רעות למחקר ופיתוח
פעילות אקדמית ומחקרית
כמרכז אוניברסיטאי, עוסק בית החולים בהכשרה ובהוראה אקדמית למאות סטודנטים בשנה לרפואה ולמקצועות הבריאות ומוכר להתמחות ברפואת שיקום, בגריאטריה והתמחות על בשיכוך כאב (רעות הינו בית החולים השיקומי הראשון והיחיד בישראל המוכר להתמחות על בשיכוך כאב). בבית החולים, ששם דגש מיוחד על מצוינות מקצועית, פועל מכון למחקר ולפיתוח, המוביל עשרות מחקרים רפואיים ועובד בשיתוף פעולה עם מוסדות מחקר והשכלה גבוהה בארץ ובעולם ומקדם חדשנות עם חברות הזנק (סטארט אפ) וטכנולוגיה.
ליווי וחסות רפואית לנבחרת השחייה הפראלימפית
במשך שלוש שנים בית החולים השיקומי רעות תל־אביב העניק חסות רפואית לנבחרת השחייה הפראלימפית של ישראל. במסגרת זו הוענק טיפול, ייעוץ, ליווי ותמיכה לספורטאים ולספורטאיות כהכנה לתחרויות ואליפויות בינלאומיות ששיאן – משחקי האולימפיאדה בטוקיו. בית החולים גאה על הזכות ללוות את הנבחרת שזכתה לשבור שיאי עולם בטוקיו.
בבית החולים מתבצעת אכיפה בנושא עישון בשיתוף אגף הפיקוח של עיריית תל אביב. גובה הקנס: 1,000 ₪. מטופלים ומבקרים מתבקשים לפעול בהתאם להנחיות ולשילוט המוצב ברחבי בית החולים.