מרפאות קלינאות תקשורת
בית » קליניקות » מרפאות ומכונים » מרפאות קלינאות תקשורת
מרפאת בליעה
מרפאת בליעה מיועדת לאנשים עם הפרעה בבליעה המלווה בקשיים תפקודיים, היכולים לגרום לפגיעה בריאותית. המרפאה הינה חלק משירותי היחידה להפרעות בתקשורת, וכוללת צוות מקצועי ומיומן של קלינאיות תקשוות מנוסות בתחום הבליעה ורופאה מומחית אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר.
במרפאה מתבצעת הערכה תפקודית ודינמית של מנגנון הבליעה, הכוללת בדיקה מקיפה של המבנים והשרירים המעורבים בתהליך הבליעה, לרבות בזמן אמת כאשר הנבדק בולע רוק, שותה ואוכל מגוון מרקמים.
מטופלים
אוכלוסייה בגילאי 16 ומעלה המתמודדת עם הפרעות בליעה מסיבות שונות, הקשורות לתפקוד חלל הפה, הלוע או הגרון.
בדיקת FEES
הבדיקה מבוצעת על ידי קלינאית תקשורת ורופאת אף אוזן גרון ומטרתה להעריך האם ישנם שינויים תנועתיים, תחושתיים או מבניים באזור הלוע והגרון המשפיעים על מנגנון הבליעה. במהלך הבדיקה מוחדר סיב אופטי דק וגמיש דרך האף אל חלל הלוע. אל הסיב מחוברת מצלמה זעירה המאפשרת לצוות המקצועי לבחון את הלוע, הגרון והחלק העליון של קנה הנשימה. תוך כדי ביצוע הבדיקה, קלינאית התקשורת תתאים למטופל מנחים, אסטרטגיות בליעה ומרקמי שתייה ומזון, על מנת לשפר את יעילות הבליעה ובטיחותה.
פענוח הבדיקה מתבצע על ידי צוות המרפאה בעזרת סולמות מדידה וכלי הערכה העדכניים ביותר. מדובר בבדיקה החשובה לבריאות המטופל ומאפשרת לו לשפר את איכות חייו.
במידת הצורך ניתן גם לקבל ייעוץ תזונתי מיחידת הדיאטה.
מרכז אתג"ר
מרכז אתג”ר (מרכז אפזיה לטיפול תקשורתי בגישה הסוציאלית) מציע טיפול לאנשים שסובלים מאפזיה – הפרעה נרכשת בשפה כתוצאה מפגיעה נוירולוגית במרכזי השפה במוח (אירוע מוח, פגיעת מוח טראומטית וכו’). אפזיה גורמת לאובדן מלא או חלקי של יכולת השימוש בכל ערוצי השפה – הבעה והבנה של שפה דבורה והבעה והבנה של שפה כתובה. כתוצאה מכך נוצרת פגיעה משמעותית בתקשורת של אותו אדם עם סביבתו.
מטופלים: אנשים שסובלים מאפזיה עם ותק פגיעה של שנה לפחות, שנותרו עם קושי משמעותי לתקשר.
טיפולים: המטרה של הטיפולים במרכז היא לשפר יכולות תקשורת עם הסביבה.
טיפול קבוצתי: הטיפול מועבר על ידי קלינאיות תקשורת, כאשר הקבוצה מורכבת מאנשים שדומים ביכולותיהם. מעבר להיותו של הטיפול הקבוצתי מקום מפגש עם קבוצת השווים ומקור תמיכה הוא מעודד רכישה של כישורים תקשורתיים ופרגמטיים, מאפשר תקשורת עם מגוון שותפים תקשורתיים ותורם לתפקוד התקשורתי והפסיכו-סוציאלי של האדם עם האפזיה.
טיפול פרטני: טיפול שממוקד בצרכיו של המטופל במטרה לשפר מיומנויות תקשורתיות. המוקד הינו בתקשורת ובמגוון הדרכים להשגתה – כלים מילוליים, אמצעי תקשורת חליפיים (אייפדים, לוחות וכד’) וכלים לא מילוליים (ציור, שימוש בג’סטות).
קבוצת משפחות: הקבוצה בהנחיית קלינאית תקשורת ועובדת סוציאלית המתמחות בהנחיית קבוצות. מטרת הקבוצה הינה הדרכה ותמיכה לבני משפחה של אנשים עם אפזיה.
מרפאה לטיפול בדיבור
מטופלים: אנשים עם אפזיה שנזקקים עדין לטיפול שפתי ותקשורתי שאינם נמצאים במסגרת אשפוזית
הטיפול: הטיפולים הם פרטניים במטרה לשפר את הלקות, ולשפר מיומנויות תקשורתיות.
מטופלים: אנשים עם דיסארטריה – הסובלים מקושי בדיבור על רקע מוטורי/ טכני (חולשה של איברי דיבור, קשיים בקואורדינציה, ספסטיות וכד’) שמתבטא בקשיים מסוג הגיה וקול ללא קשיי שפה .
הטיפול: הטיפולים הם פרטניים ומטרתם לשפר את איכות הדיבור והקול.
מטופלים: אנשים עם הפרעות קול (צרידות). המרפאה מיועדת לאנשים עם הפרעה בקול מסיבות מגוונות, נוירולוגיות ואחרות (יבלות, חולשה, הפרעות פונקציונאליות)
הטיפול- הקניית דרכים לשמירה על הקול ועל שיפור איכותו.
מרפאת פציאליס
פציאליס הינו שיתוק או חולשה של עצב הפנים כתוצאה מאירוע מוחי, פגיעת ראש, או פגיעה פריפרית . בעצב השמיעה.
מטופלים: אנשים שסובלים מפציאליס.
הטיפולים: המטרה של הטיפולים היא לחזק את השרירים הפגועים,להחזיר במידת האפשר את הסימטריה בפנים ולהפחית עד כמה שניתן את הקשיים שעלולים להתלוות לפציאליס- אי דיוק בהגיה וקושי קל באכילה/ לעיסה
מרפאת דיסלקסיה ודיסגרפיה
מטופלים: אנשים עם הפרעת דיסלקסיה ו/ או דיסגרפיה התפתחותית או נרכשת.
טיפולים: צוות המרפאה מאבחן את טיב הקושי בקריאה או/ ו הכתיבה ונותן מענה טיפולי בהתאם לטיב הבעיה.
בהסדר עם
שיקום באשפוז
מרפאות ומכונים
אקדמיה מחקר ופיתוח
אודות

דרכי הגעה

רכב פרטי
שדרות החי"ל 2

קווי אוטובוס
2, 7, 15, 16, 31, 34, 35, 37, 46, 52, 54, 59, 104, 452, 475, 717

רכבת
תחנת 'תל אביב ההגנה' נמצאת במרחק הליכה