החזון

‘רעות’ – מתן מענה מיטבי בתחומי הבריאות, הסיעוד, השיקום ורווחת האזרח הוותיק, מתוך שליחות ורעות.

 

היסטוריה

‘רעות’ – או בשמה הראשון, ‘שירות נשים סוציאלי’, הוקמה בשנת 1937, על חוף ימה של תל אביב. מטרת ההתאגדות המקורית של קבוצת נשים ייחודית זו, תחת הנהגתה של הגב’ פאולה ברט ז”ל, הייתה לתת מענה ולסייע לאוכלוסייה הנזקקת של אותם ימים, עולים חדשים ופליטים מאירופה שהתקשו למצוא פרנסה הולמת בארצם החדשה.

הפרויקטים הראשונים שהוקמו על ידי אותה קבוצת מתנדבות היו
– הקמת מטבח שסיפק ארוחות חמות למי שידו לא הייתה משגת
– הקמה והפעלה של גן ילדים, על מנת שההורים יוכלו לצאת לעבודה
– הקמת והפעלת ‘בית שלום’, בית דיור מוגן מהראשונים מסוגו בישראל ובו 65 יחידות דיור במרכז תל
  אביב – בית צנוע לעולים מבוגרים שהותירו את עולמם מאחור.

בשנות ה 40, ובמקביל להקמתה של מדינת ישראל ולקליטתם של רבבות ניצולי שואה, התגייסה רעות ובנתה את ‘בית ברכה’ ו’בית אחווה’ – בתי דיור מוגן ציבוריים שהציעו כ-300 יחידות דיור לדור המבוגר של שארית הפליטה.
בימי הצנע של שנות ה-50 חילקו המייסדות בגדים ומוצרי מזון בסיסיים למשפחות נזקקות.
בתחילת שנות ה-60 הוקמו על ידי רעות שני בתי דיו מוגן עבור עולים חדשים שומרי מסורת – ‘בית גילה’ בשכונת יד אליהו בתל אביב, ו’בית ברט’ בירושלים. 

במקביל, בשנת 1961 פתחה ‘רעות’ בית חולים לחולים כרוניים וסיעודיים, שזכה לשם ‘בית מרפא ע”ש ליכטנשטדטר’. בית החולים, שכלל בראשיתו 44 מיטות, היה אז היחיד מסוגו בישראל, והדרישה לשירותיו החיוניים גברה במהירות.

בשנת 1966 נפתחו שתי קומות נוספות, ומספר המיטות עלה ל-120 ובהמשך ל-160. בשנות ה-70 הוקם קמפוס הנוכחי של בית החולים ביד אליהו, שנקרא היום מרכז רפואי שיקומי ‘רעות’, ומציע יותר מ-360 מיטות אשפוז ומגוון רחב נוסף של שירותים אמבולטוריים. 

בתחילת שנות ה 2000 הרחיבה רעות את שירותיה וזכתה במכרזי הפעלה של שני מרכזיים קהילתיים לאזרחים ותיקים, מרכז רייך ומרכז מיטשל, ואת מרכז הכרם, מרכז יום לקשישים. המרכזים מופעלים בשותפות הדוקה עם עיריית תל אביב ומציעים מגוון עשיר של שירותים לאלפים מתושביה הוותיקים של העיר.

 

היום

‘רעות’ הוא אחד מהארגונים הגדולים והמובילים הפועלים בתחומי הבריאות, הרווחה והזקנה בישראל.

אנו ממשיכים לפתח ולהפעיל את המוסדות ההיסטוריים שהוקמו על ידי קבוצת המייסדות, תוך התאמתם לצרכים העכשוויים של ישראל. הפעילות מרוכזת היום בשני צירי פעילות מרכזיים:

תחום בריאות ושיקום –
בית החולים השיקומי ‘רעות’ תל אביב יפו נחשב לאחד מבתי החולים המתקדמים במדינה בתחומי השיקום והמחלות הממושכות;
מרכזי שיקום ‘רעות בקהילה’ – מרפאות שיקום בקהילה הפועלות כשלוחות קצה של בית החולים השיקומי בערים וישובים מרוחקים ממרכזי הרפואה העיקריים בישראל.

תחום אזרחים ותיקים –

שלושה בתי הדיור מוגן ‘בית ברט’, ‘בית שלום’ ובית ‘ג’ני ברויאר’ – זוכים לביקוש עצום בקרב הציבור הדתי-ציוני;
הדיור ציבורי קהילתי, מעניק בית חם ושירותים קהילתיים לאזרחים ותיקים מעוטי יכולת, רובם ניצולי שואה ועולים חדשים. 
הפעלה של שני מרכזיים קהילתיים לאזרחים ותיקים, מרכז רייך ומרכז מיטשל, ואת מרכז הכרם, מרכז יום לקשישים.


פעילות ‘רעות’ הולכת ומתעצמת כאשר הכוח המניע אותנו קדימה הוא ‘רוח רעות’, הנושבת במפרשי הארגון מתחילת דרכו, רוח של חמלה, קבלה וכבוד לכל אדם

שיתופי פעולה