ביקור הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי

הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, בראשות ח”כ עאידה תומא-סלימאן (חד”ש-הרשימה המשותפת), סיירה בבית חולים שיקומי רעות תל אביב ובמכון אגם לטיפול ושיקום הפרעות אכילה הפועל בו.

הוועדה נחשפה למודל הייחודי של מכון אגם ולקשיים הכלכליים בהם הוא נמצא, בדיון שקיימה בחודש יוני האחרון, בו הציגו סגן מנהל בית חולים שיקומי רעות, ד”ר דוד דביר, ומנהל מכון אגם, אמיר צנדקוביץ’. הדיון עסק במיעוט מסגרות לטיפול בהפרעות אכילה בישראל.
מכון אגם מתמחה בטיפול ובשיקום הפרעות אכילה החל מבני נוער ועד בכלל והינו היחיד מסוגו כיום בארץ המציע מודל מרפאתי אינטנסיבי של טיפול רב מקצועי, המשלב אנשי מקצוע מתחום הרפואה, הפסיכולוגיה, התזונה, הנחיית הקבוצות והדרכת משפחות והורים.
במסגרת הביקור, נדונו האתגרים הכלכליים הנובעים מיישום הרפורמה בבריאות הנפש  ובהם הצורך במימון ייחודי לתחום הטיפול בהפרעות אכילה, שיאפשר קיום ופיתוח של שירותים איכותיים וזמינים לציבור הגדול ברחבי הארץ הזקוק לטיפול.
הנהלת בית חולים שיקומי רעות ומכון אגם ביקשו מהוועדה לקדם את יישום ההמלצות שקבע בשעתו משרד הבריאות, בנוגע לעדכון  תעריפי בריאות הנפש ולייחד תעריף נפרד לטיפול בהפרעות אכילה. התעריף הנוכחי, הנגזר מהתעריף הכללי של בריאות הנפש, מוביל לגרעון של כמיליון שקלים בשנה בפעילות מכון אגם. עדכון התעריף הינו כורח המציאות כדי לכסות את היקף המענה והטיפול הרב מקצועי הנדרש בהפרעות אכילה. כאמור מדובר במענה רב מקצועי השונה באופיו ובהיקפו מהמסגרת הטיפולית הנדרשת במקרים אחרים בבריאות הנפש.
עוד במסגרת ביקורה פגשה הוועדה לקידום מעמד האישה נציגים מכל קשת התחומים הרפואיים, הטיפוליים והשיקומיים שמציע בית החולים וביקרה גם בתערוכת “דמעות של גואש” המציגה ציורים של מטופלות לשעבר בהפרעות אכילה במכון אגם.

ד”ר דב אלבוקרק, מנהל בית חולים שיקומי רעות: “אני רואה חשיבות רבה בביקור הוועדה ובהתגייסותה לקידום הטיפול בהפרעות אכילה בישראל ובכלל זה המשך הפעילות החיוני  של מכון אגם, במקום בו יש חוסר לאומי בשירותים מסוג זה”.

אמיר צנדקוביץ’, מנהל מכון אגם: “ההערכה היא שבישראל כיום כ-50 אלף איש סובלים מהפרעות אכילה כאשר רק אחוזים בודדים מקבלים טיפול. פיתחנו מודל ייחודי  המהווה אמצעי יעיל למניעת אשפוז או הכנה לקראת אשפוז חיוני. הגישה הטיפולית שלנו מציבה כמטרה את התהליך השיקומי והחזרה לתפקוד מיטבי.  המכון מציע מסלול טיפולים אינטנסיבי הנותן מענה לצרכים הייחודים של המטופלות ויחד עם זאת מאפשר להם המשך קיומה של שגרת חיים:  תעסוקה, לימודים, ניהול חיי משפחה”.

יו”ר הוועדה, ח”כ תומא-סלימאן: “ככל שאני עוסקת ולומדת יותר בנושא בריאותן של נשים, אני מבינה כמה הבריאות הנפשית שלנו קשורה בבריאותנו הפיזית ולהיפך. אני רוצה להודות לכם על האופן בו אתם מטפלים באנשים, עוזרים להם ורואים אותם. שנה לאחר תחילת הרפורמה בבריאות הנפש, מתחילים לצוף על פני השטח קשיים, שייתכן והיה ניתן למנוע אותם מראש. אני יחד עם הוועדה מגויסים לעזור ולפתור את הקשיים ונעשה כל שביכולתנו”.
 
ח”כ עאידה תומא סלימאן בתערוכת “דמעות של גואש” המציגה ציורי מטופלות בהפרעות אכילה במסגרת סדנת תרפיה באמנות. צילום: איציק בירן

    יצירת קשר וזימון תור


    קול רעות


    בהסדר עם