משרד הבריאות יעניק לבית החולים השיקומי רעות תל־אביב תמיכה בסך 450 אלף שקל לפיתוח אפליקציה שתלווה את המטופלים שמגיעים לשיקום בבית החולים במהלך אשפוזם, זאת במסגרת השתתפות בית החולים בתכנית האקסלרטור לטכנולוגיות בשיקום של המשרד וארגון מעוז.
תכנית האקסלרטור של משרד הבריאות שמה לה למטרה לקדם ולפתח פתרונות טכנולוגיים חדשניים בשיקום ויצירת קהילה מקצועית של יזמים בתחום.
מבין עשרות פרויקטים שהוגשו, נבחר הפרויקט של רעות תל־אביב – פיתוח אפליקציה ייחודית למטופלים בשיקום אשר תסייע למטופל להיות שותף ומעורב בתהליך השיקום שלו.
בבית החולים מאמינים כי התפיסה של המטופל במרכז, נתינת מענה לצרכיו האישיים והפיכתו לשותף פעיל בקבלת החלטות ובקביעת המטרות השיקומיות – תסייע למטופלים למקסם את השהות שלהם באשפוז ולבית החולים לתת את השירות המקצועי והמיטבי עבור המטופל.
את הפרויקט מובילה מטעם בית החולים נעמה קשת, מנהלת היחידה לפיזיותרפיה, ושותפים לה בצוות הפרויקט: מיכל גרינברג, סגנית מנהלת ביה”ח לתפעול רפואי, ד”ר דנה גפן דורון, ששימשה עד לאחרונה מנהלת המחלקה לשיקום נפגעי ראש; ולריה קפלן, מפקחת קלינית אחראית על חטיבת השיקום; מיכאל בריק, ראש תחום פיתוח במכון ‘רעות’ למחקר ופיתוח; ענבל דלומי, מנהלת יישומים רפואיים- מערכות מידע; ותומר אליהו, אחראי תחום שירות ופניות הציבור. את הצוותים בתכנית מלווים מנטורים מעולמות היזמות, פיתוח טכנולוגיות ושירותים חדשניים.
נעמה קשת: “הרעיון שלנו בא לענות על הקשיים והאתגרים שאיתם מתמודדים המטופלים במסע השיקום שלהם. ערכנו הרבה ראיונות עם מטופלים ואנשי צוות וזיקקנו את הבעיות שהועלו ושעליהם נרצה לתת מענה בפיתוח שלנו. האפליקציה שלנו תלווה את המטופל כבר מהרגע שבו הוא בחר להגיע אלינו ועד לרגע שהוא חוזר לביתו. לאורך כל תקופת השיקום המטופל יקבל חיווי על התהליך שלו, יהיה שותף בקביעת המטרות ובבניית התהליך השיקומי. אנחנו מאמינים שבזכות האפליקציה המטופל יוכל להיות פעיל יותר גם בזמן החופשי שלו – באמצעות תרגול מותאם אישית, תזכורות, פידבקים ותחרויות פנימיות. אנחנו שמים דגש גדול בתהליך השיקום על שיתוף המטופל ונטילת אחריות על נושאים שיעזרו לו גם אח”כ בתקופה שלאחר השיקום – כמו ניהול הכאב“.
בתמונה: אירוע שולחנות עגולים במסגרת פיתוח האפליקציה