מאת: מערכת האתר
הסתכלות הרפואה הגריאטרית על הקשיש, שלעתים סובל ממספר מחלות ובמקביל חווה קשיים נפשיים ו/ או חברתיים, היא הסתכלות הוליסטית שמאפשרת לרופא הגריאטר להעניק למטופל את הטיפול המיטבי והמתאים לו ביותר (לדוגמה – רופא גריאטר יכול לאבחן אם בלבול ממנו סובל הקשיש נובע מבעיה גופנית או מהתדרדרות מנטאלית). בעקבות האבחון נקבעות דרכי טיפול ומעקב אחרי המצב.
הערכה גריאטרית
הערכה גריאטרית כוללת אבחון של מצבו הרפואי של הקשיש, הערכת מצבו הקוגניטיבי והתפקודי (יכולתו של הקשיש לבצע פעולות יום-יומיות כאכילה, רחצה, התלבשות), התייחסות למצבו הנפשי, בדיקת מצבו התזונתי והרשת החברתית והתומכת שלו (סידורי מגורים, מטפל עיקרי, חברים, תמיכה קהילתית).
לאחר ביצוע ההערכה הגריאטרית נקבע מערך טיפולי שכולל דרכי טיפול אפשריות, המלצות לגבי התמיכה לה יזדקק הקשיש, לדוגמה – העסקת מטפל.
בהמשך מבוצע מעקב אחרי יישום ההמלצות.
יש לציין כי מחקרים שנעשו בתחום העלו כי קשישים שעברו הערכה גריאטרית ומעקב אחר מצבם תפקדו טוב יותר, פנו פחות לחדרי מיון בעקבות נפילות/ חבלות ונזקקו פחות לאשפוז במוסדות סיעודיים.
מחלקות גריאטריות בבתי חולים
הטיפולים שניתנים בבתי החולים הגריאטריים מותאמים למצבו הפיזי והנפשי של הקשיש וכוללים טיפולים תרופתיים, טיפולים מניעתיים, שיקום לאחר ניתוח/ שבר/ פציעה, טיפולים להקלת כאב, טיפולים סיעודיים לבעל מוגבלות, פיזיותרפיה ועוד.
הצוות במחלקות הגריאטריות הוא צוות רב מקצועי וכולל רופאים, אחיות, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת, דיאטניות, עובדים סוציאליים ופסיכולוגים, שמתמחים בגיל השלישי.
לצד הטיפולים המגוונים דואג הצוות גם לתמיכה והכוונה לקראת שחרור למשפחות המטופלים.
המידע במאמר זה הינו מידע כללי ואינו מהווה חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא ואין לראות בו ייעוץ רפואי ו/ או המלצה לטיפול ו/ או תחליף לטיפול.