ב-8 בנובמבר 2014 השתנו חייו של העיתונאי בן זליכה מן הקצה אל הקצה, בעקבות אירוע מוחי קשה שהותיר אותו נכה סיעודי. מאז נמשך מסע השיקום המפרך ומעורר ההשראה שלו, והיום הוא כותב טור אישי ל״את״ ומשתף ברגעים הקטנים והגדולים מיומן השיקום שלו.
בטור בגיליון של חודש ספטמבר כתב זליכה על עוגת השוקולד שאפה ליום הולדתו של אביו, במטבח הטיפולי של בית החולים השיקומי רעות.
“חיפשתי מתכונים לעוגות, ושלחתי אותם לתרצה מסינג, מבית החולים השיקומי רעות, שבו, מדי יום חמישי, יש לנו טיפול בבישול. זה אמנם תענוג, ובדרך כלל התוצאה הסופית גם מאוד מוצלחת, אך זה כלל לא פשוט. יש מתכונים שלהכנתם אני נדרש לערבוב לא קצר של החומרים ביד שמאל, ידי החלשה לפני הפגיעה והדומיננטית כעת. יש גם מתכונים שלהכנתם אני נדרש לעמוד זמן ממושך ליד הכיריים, לערבב ולהשגיח שהתבשיל לא יישרף, זה לא קל כשאתה נכה. לבסוף נבחרה עוגה שנראתה מפתה במיוחד (עוגת פאדג’ שוקולד!), ובימים שנותרו עד למפגש תרצה יצאה להשיג את החומרים במתכון, שחסרים במטבח של בית החולים. בטיפול עצמו היו שתי פעולות שקשה לי לעשות: עם ערבוב החומרים אני מסתדר לא רע, אבל שבירת השוקולד בעזרת יד שמאל, עם עזרה קלה מימין, זו משימה לא פשוטה. הדבר השני שאני מתקשה בו, זה לעמוד ליד האש ולהשגיח שהחומרים לא ישרפו. את שתי המשימות צלחתי בשלום. כל שנותר הוא לשפוך את השוקולד המומס עם שאר המרכיבים לתבנית מתאימה, ולאפות כשעה. העוגה יצאה מהתנור שחומה ויפהפייה עם ריח משכר”.