יוליה צ’רנוי (44), אלופת העולם בקליעה פאראלימפית, משלבת את חיי הספורט עם חיי משפחה ועבודה, מתמודדת גם עם שיתוק מוחין קל ותסמונת של כאב כרוני.
צ’רנוי מטופלת במכון הכאב בבית החולים השיקומי רעות תל-אביב, באופן שגרתי ובצורה אינטנסיבית יותר לקראת תחרויות.
בריאיון ל-ynet סיפרה צ’רנוי על הטיפולים עם ד”ר אלון ראובני, מנהל מכון ברעות בתל אביב: “מדובר באדם שהוא מעבר לרק רופא. הכרנו לפני כמה שנים, והוא תמיד הפגין אכפתיות ויצירתיות בטיפולים שהם היו מעל ומעבר. הוא מסתכל על הכאב באופן כולל – והוא יודע למצוא את הפתרון.
“ד”ר ראובני התאים לי תכנית טיפולים שמתאימה לעשייה שלי בצורה הטובה ביותר, וזה פשוט מדהים. אני תמיד אומרת כשאני מתכוננת למשחקים, כשדגל ישראל מונף שם אנחנו מוסיפים לניצחון של המדינה, וכל אנשי הצוות שלי והרופאים – הם חלק מהמאמץ הלאומי פה. אני לא לבד, ואני לא יכולה לעשות את זה לבד. מה שאני עושה וכל ההצלחות שהיו לי הם בעזרת המאמן, הפיזיותרפיסט, רופא הכאב, המאמנת המנטלית – ועוד המון אנשי צוות, וכמובן גם המשפחה, החברים וכל המעטפת, אי-אפשר לעשות את זה לבד”.
ד”ר ראובני סיפר כי צ’רנוי מטופלת ברעות כבר כמעט ארבע שנים. לדבריו, “היא סובלת מכאב כרוני ותסמונת כאב, ואנחנו מטפלים בה בשיטה מולטי-דיסציפלינרית. אנחנו עושים לה טיפולי פלזמה, טיפולי בלוקים תחת הדמייה, אולטרסאונד ושיקוף, וכמובן בגלל תסמונת הכאב, שמלווה בעייפות כרונית ומגבלות נוספות, אנחנו נותנים לה אינפוזיות, עירויים של דברים שונים, בהם ויטמינים ומגנזיום.
“היא מטופלת בשגרה אחת לשבועיים-שלושה, אך לפני תחרויות מגיעה לטיפול ‘בוסט משולש’, שבו למעשה היא מקבלת את שלושת הטיפולים ביחד, PRP, בלוקים תחת שיקוף ועירויים במטרה להגיע לתחרות עם פחות כאבים.
בתחום שלה היא יורה למטרה, וכל העומס נופל בעיקר על כפות הידיים כיוון שהיא סובלת מעייפות כרונית, אז היא צריכה טיפולים שיחזקו את הגוף שלה. לפני התחרויות אנחנו עושים טיפולים בעיקר בכפות הידיים כדי למנוע כאבים.
“מדובר בטיפולים מעוררי אנרגיה, וכמות האינטנסיביות שלהם עולה לפני תחרויות. זה קריטי מאוד להעניק לה מעטפת של תמיכה ושיפור גופני לפני התחרות. בסופו של דבר זה מסייע לה להתרכז ולהחזיק את הנשק, בלי זה התחרות תלווה בכאבים ועייפות – וזה ישפיע על התוצאות. אם היא לא תבצע את טיפולי התחזוקה באופן שוטף המצב שלה ידרדר, אבל הבוסטרים שניתנים לה לפני התחרויות דוחפים אותה לקצה, לשיא שלה, וזה קריטי מאוד”.