26/01/2022, ynet: "מהשהות בשבי והפציעה לשיקום נכים ופדויי מלחמה"

פרופ' אבי עורי, רופא בכיר בחטיבת השיקום בבית החולים השיקומי רעות ת"א, נבחר לקבל את פרס מפעל הפיס לאמנויות ומדעים ע"ש לנדאו לשנת 2021.

בכתבה על הזוכים בפרס, שפורסמה  באתר Ynet  ב-26.1.22, נכתב: "פרופ' עורי, ממייסדי רפואת השיקום בישראל ואחד ממובילי התחום בעולם, הקים את מערך השיקום בבית חולים שיקומי רעות תל אביב והינו מחלוצי ספורט הנכים בארץ. על פועלו בתחום מבחינה קלינית, מחקרית וחברתית, ניתן לו הפרס, אבל גם בזכות אישיותו כרופא וכמנהל".

מחקר, טיפול ושיקום

"עשורים של מחקר, טיפול ושיקום באנשים המתמודדים עם פגיעות נוירולוגיות ואורטופדיות קשות ושנים ארוכות של ניהול מחלקות שיקום בביה"ח שיבא ובבי"ח 'רעות', מעניקים לפרופ' עורי את הפרס בזכות. תחת ניהולו שוקמו בהצלחה רבים מחיילי צה"ל וכן אנשים שנפגעו בתאונות דרכים ועבודה".

הכשרת דורות של רופאים

"במהלך 22 שנות עבודתו ברעות, הוביל פרופ' עורי לביסוס רפואת השיקום בביה"ח רעות בפרט ובישראל בכלל והנו חלק מרכזי בעשייה המקצועית בביה"ח השיקומי רעות ת"א. בתרומתו הכשיר דורות של רופאות ורופאים מומחים בשטח השיקום, לצד תרומה יוצאת דופן לשיפור איכות חייהם של אנשים המתמודדים עם נכויות. הוא אף פרסם פרסומים, ספרים וסקירות רבות, בעלי תרומה משמעותית לשטח השיקום".

לקריאת הכתבה על פרופסור אבי עורי  

צילום מסך מתוך כתבה על הענקת פרס לנדאו למפעל חיים לפרופסור אבי עורי

    יצירת קשר וזימון תור


    קול רעות


    בהסדר עם

    Reuth
    Privacy Overview

    This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.