בבית החולים השיקומי רעות תל־אביב מדווחים על קפיצה של 40% בפניות למכון לטיפול בהפרעות אכילה מאז מתקפת ה־7 באוקטובר. אחת הסיבות – טריגרים של פגיעות מיניות על ידי המחבלים.
אמיר צנדקוביץ’, מנהל המכון לטיפול בהפרעות אכילה והמערך הפסיכולוגי בבית החולים, התראיין בנושא ל’ישראל היום’. צנדקוביץ’: “העיסוק באוכל מאפשר לנו לא לעסוק בדברים שקשים לנו. יש הרבה אנשים שמצאו את עצמם בתקופה הזו בחוויית אכילה רגשית, אבל מי שהייתה לו היסטוריה של הפרעת אכילה או שיש לו הפרעת אכילה לא חריפה – זה מתלקח בגלל המצב, ואנחנו רואים יותר ויותר פניות ועם תחושת דחיפות גדולה”.
לדבריו, אחת הסיבות להתגברות הפרעות אכילה קשורה גם לקשר החזק בין היסטוריה של פגיעות מיניות להפרעות אכילה. כ־80%-95% מהמטופלות במחלקה להפרעות אכילה מגיעות לאחר פגיעה מינית. “יש הרבה סיפורים שקשורים לשימוש באונס על ידי מחבלי חמאס, וזה יצית עוד זרזים שקשורים להפרעות אכילה. הדרישה תהיה עצומה ולכן נדרש שינוי קונספציה. דיווחים כאלה יוצרים טריגר להתפרצות הפרעת אכילה, וגם הדיווחים על התעללות בשבי וחטיפה הם חוויה של אימה, משהו מפחיד שהתחושה היא שאי אפשר למנוע”.
צנדקוביץ’ מספר בכתבה שבין המטופלות ביחידה ישנן צעירות שחבריהן נהרגו במסיבה ברעים, “גם אובדן חברים יכול להוות טריגר להפרעת אכילה, וכך גם חוסר הוודאות שכרוך באזעקות. בעלי נטייה לצמצם אוכל – יפנו לאנורקסיה, ובעלי נטייה לבולימיה – יגבירו אכילה”.