במסגרת שיתוף פעולה בין אוניברסיטת תל אביב וביה”ח השיקומי רעות ת”א: סטודנטים מהפקולטה להנדסה ע”ש איבי ואלדר פליישמן מקדמים פתרונות טכנולוגיים לצרכים שיקומיים

ביום שלישי האחרון  (4.1.22), 34 סטודנטים להנדסה ביו רפואית הציגו פתרונות טכנולוגיים לאתגרים שהוגדרו על ידי צוות בית החולים השיקומי רעות תל אביב. הם פיתחו פתרונות שיקלו על הטיפול והשיקום ויסייעו לצוותים להתמודד עם אתגרים בתהליך השיקום. הסטודנטים השקיעו 1,000 שעות בפיתוח מענים המתבססים על ידע, טכנולוגיה וחשיבה מקורית ל-7 אתגרים שהוגדרו על ידי צוות בית החולים.

בין הפתרונות שהוצגו: פיתוח מערכת לייעול לו”ז הטיפולים במחלקה, שכלול מערכת ניוד החולים בבית החולים, פיתוח מכשירים להסמכת נוזלים עבור מטופלים המתקשים בבליעה, פיתוח אביזרי כושר חדשים למשוקמים וכן פיתוח אביזר המסוגל לעקוב אחר העמסת משקל על כל קב ולשמש לכלי להערכת יעילות הטיפולים השיקומיים וקידום השיקום. 

פורצים את גבולות המקפוס

הפרויקט התקיים במסגרת תכנית “מתחברים פלוס” של אוניברסיטת תל אביב, תכנית אקדמית שפורצת את גבולות הקמפוס ומחברת בין צרכים חברתיים וסביבתיים לבין הידע הנחקר ונצבר באקדמיה. התכנית מקדמת למידה חדשנית תוך יצירת חיבורים רלוונטיים בין עשרות ארגונים ללא מטרת רווח ובין חוקרים, שמובילים קורסים אקדמיים משלבי עשייה חברתית.

בחודשים האחרונים, 7 צוותים של סטודנטים מיישמים את החומר הנלמד בקורס תוכן הנדסי בהנחייתו האקדמית של פרופ’ רני בכרך ובהובלתו של דני ברקו, זאת לאור צרכים איתם מתמודד צוות בית החולים השיקומי רעות ת”א והמטופלים. הסטודנטים נחשפו לעולם רפואת השיקום בהרצאתו של ד”ר אורן שוורץ, מנהל היחידה לאשפוז יום שיקומי בביה”ח רעות והמטופל לשעבר, השחקן רודי סעדה שסיפר מנקודת מבטו על תהליך שיקומו לאחר תאונת דרכים.

הפיתוחים השונים הוצגו באירוע החגיגי בו השתתפו דיקאן הפקולטה להנדסה, פרופ’ יוסי רוזנוקס, הסגל הבכיר במחלקה להנדסה ביו-רפואית, ראש היחידה למעורבות חברתית, רחלי ורשבסקי מנהלת בית החולים השיקומי רעות ת”א, ד”ר אורית שטיין רייזנר, חברי הנהלה ואורחים נוספים.

הסטודנטים בהצגת פרויקט ‘נשימה ארוכה’

 

הסטודנטים בהצגת פרויקט ‘ללכת על בטוח’  (צילומים: יעל צור)

פתוחים לשיתופי פעולה נוספים

שיתוף הפעולה בין רעות לבין האוניברסיטה יוצר ערך לכל השותפים והמשתתפים: צוותי רעות מקבלים מודלים המשקללים ידע עדכני עם חשיבה רעננה ויצירתית והסטודנטים זוכים לחוויית לימוד משמעותית המתקיימת בכמה זירות במקביל. הם לומדים את עקרונות התוכן ההנדסי בכיתה, נחשפים לעולם השיקום בביקורים בבית החולים ובמפגש עם צוותי בית החולים, ולומדים מחבריהם תוך עבודת צוות משותפת.

לדברי פרופ’ רחלי דנקנר, מנהלת מכון רעות למחקר ופיתוח: “אנו רואים בהוראת סטודנטים ובשיתוף הפעולה האקדמי הזדמנות מצוינת לחשוף את המורכבות והצרכים הייחודיים של החולים בפני הדור העתיד ושמחים וגאים לקחת חלק בתוכנית ‘מתחברים פלוס’. ביה”ח השיקומי רעות כבר מיומן בשיתופי פעולה עם האקדמיה, ואנו שותפים לפרויקטים טכנולוגיים רבים ופתוחים לשיתופי פעולה נוספים עם האקדמיה והתעשייה”.

פרופ’ רני בכרך, המלווה האקדמי של הקורס: “שיתוף הפעולה עם רעות נותן לנו אפשרות ללמד את מהנדסות ומהנדסי העתיד בתחום הביו רפואי על פיתוח מוצרים בתחומים אלו. במסגרת הקורס, שהועבר על ידי דני ברקו וצוות המנחים גילי בריקס, חנן הורביץ וחיה בן-יהודה דלבן, התלמידים שילבו למידה עיונית עם עבודת צוות, מפגש עם בעלי העניין, התנסות מעשית ועשייה חברתית. אנחנו מודים לצוות של בית חולים שיקומי רעות על שיתוף הפעולה המשמעותי הזה שאפשר למידה משמעותית וחווייתית”.

 

 

 

סטודנטים מהפקולטה להנדסה ע”ש איבי ואלדר פליישמן באוניברסיטת תל אביב מציגים פתרונות טכנולוגיים לצרכים שיקומיים שפיתחו במסגרת שיתוף פעולה עם רעות תל אביב

    יצירת קשר וזימון תור


    קול רעות


    בהסדר עם