היחידה לתזונה ודיאטה

גב’ פאולה היזמי, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה
בית » קליניקות » שירותים באשפוז » היחידה לתזונה ודיאטה
מצב תזונתי תקין משפר את התגובה לטיפול, את הפרוגנוזה, ואת איכות חייו של המטופל, ועשוי אף לקצר את זמן האשפוז. לכן, המטרה העיקרית של היחידה לתזונה ולדיאטה ברעות תל־אביב בית חולים שיקומי היא לספק למטופלים תזונה נכונה ומאוזנת למניעת תת תזונה ולשיפור תזונתי. מטרה זו מתכתבת בשיתוף פעולה מלא עם יתר היחידות בבית החולים. צוות היחידה מאתר את המטופלים ומתאים לכל מטופל באופן אישי את התזונה שמתאימה למצבו התזונתי והרפואי.
היחידה אף אחראית על התפריט המוגש לכלל מטופלי בית החולים, בהתאם לדרישות משרד הבריאות, וכן על מטבח הדיאטה המספק למטופלים מזונות מיוחדים ותוספי מזון נדרשים.
מטופלים
היחידה מטפלת בכל המטופלים המאושפזים בבית החולים וכן באנשים המגיעים לטיפול אמבולטורי במרכז לאשפוז יום וזקוקים לייעוץ ולמעקב תזונתי.
- משתקמים: צוות היחידה מקיים עם כל מטופל חדש שיחת היכרות שמטרתה לאתר מצבי סיכון תזונתי, להתאים תפריט למחלות כרוניות ולמצבים רפואיים משתנים, ולספק ליווי תזונתי מותאם להשגת מטרות הטיפול השיקומי.
- מונשמים: מערך הזנה יומי המותאם לצרכים הפיזיים של פעולת ההנשמה ולתהליך הגמילה מהנשמה.
- ילדים: טיפול שלוקח בחשבון את עקומות הגדילה כדי לשפר את סיכוייו של כל ילד לגדילה מותאמת למצבו, כולל ניטור תכוף של המדדים השונים ומניעת סיבוכים העלולים להיווצר בזמן הגדילה.
- מטופלים במצב סיעודי מורכב: קביעת שיטת ההזנה וסוג התזונה המתאימים למצב החולה וביצוע מעקב קבוע אחר כל מטופל לכל אורך האשפוז.
- מטופלים עם הפרעות בליעה: אבחון וטיפול בשיתוף עם היחידה להפרעות בתקשורת, והזנה בהתאם ליכולות המטופל – ממזון מוצק, דייסתי או נוזלי ועד להזנה ישירות למערכת העיכול. עבודה לפי סטנדרטיזציה בינלאומית של מרקמי מזון ושתייה IDDSI.
- מטופלים באשפוז יום: מפגשים פרטניים לפי הצורך, לטיפול בהשלכות תזונתיות של המצב הרפואי ובתופעות לוואי של טיפול תרופתי נוגד כאב.
טיפולים
במסגרת פעילותה מאתרת היחידה מצבים של סיכון תזונתי באמצעות הערכת מצבו התזונתי של כל מטופל עם אשפוזו וביצוע מעקב בפרקי זמן קבועים. נוסף על כך, מבצע צוות היחידה מעקב שוטף אחר חולים במצב של סיכון תזונתי באמצעות מדדים פיזיולוגיים וקליניים, משקל ובדיקות מעבדה. במידת הצורך, מספקת היחידה תמיכה לחולים שמצבם התזונתי מתדרדר.
פעילות מחקרית ואקדמית
צוות היחידה מבצע מחקרים ומפרסם עבודות מחקר ותיאורי מקרה בכתבי עת מקצועיים. היחידה מקיימת כנסים וסדנאות, מדריכה צוותים רפואיים פנימיים וחיצוניים, ומשמשת כמרכז הדרכה לסטודנטים המתמחים בתחום הגריאטרי במסגרת ההכשרה המקצועית בתזונה בישראל. כמו כן, מעניקה היחידה ליווי מקצועי למוסדות גריאטריים בנושאי תזונה ודיאטה.
הצוות
הצוות מונה 10 דיאטניות קליניות מומחיות בתחומי תזונה בשיקום, גריאטריה שיקומית, גמילה מהנשמה ארוכת טווח וטיפול תזונתי במונשמים ארוכי טווח, פגועי ראש, הפרעות בליעה, טיפול במטופלים סיעודיים מורכבים, ילדים ובכללם טיפול תזונתי בילדים עם צרכים מיוחדים, נפרולוגיה ודיאליזה, אונקולוגיה, הפרעות אכילה.
לכל הדיאטניות ביחידה יש ידע נרחב וניסיון רב בטיפול בחולים מורכבים כרוניים ובמשתקמים. הן משתתפות בכנסים, בהשתלמויות ובימי עיון ומיישמות חידושים מקצועיים בעבודתן היום-יומית.
בבית החולים מתבצעת אכיפה בנושא עישון בשיתוף אגף הפיקוח של עיריית תל אביב. גובה הקנס: 1,000 ₪. מטופלים ומבקרים מתבקשים לפעול בהתאם להנחיות ולשילוט המוצב ברחבי בית החולים.
בהסדר עם
שיקום באשפוז
מרפאות ומכונים
אקדמיה מחקר ופיתוח
אודות
דרכי הגעה

רכב פרטי
שדרות החי"ל 2

קווי אוטובוס
2, 7, 15, 16, 31, 34, 35, 37, 46, 52, 54, 59, 104, 452, 475, 717

רכבת
תחנת 'תל אביב ההגנה' נמצאת במרחק הליכה